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Registros recuperados : 13 | |
1. | | BABUJIA, L. C.; SOUZA, R. A.; SILVA, A. P.; MARTINS, T. B.; GUIMARÃES, M. de F.; ARIAS, C. A. A.; HUNGRIA, M. Impacto do transgene AHAS e de herbicidas associados à cultura da soja na comunidade microbiana do solo. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 30.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 14.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 12.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 9.; SIMPÓSIO SOBRE SELÊNIO NO BRASIL, 1., 2012, Maceió. A responsabilidade socioambiental da pesquisa agrícola: anais. Viçosa: SBCS, 2012. 4 p. Trab. 830. 1 CD-ROM. Fertbio. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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2. | | BRUM, J. S.; MARTINS, T. B.; VIELMO, A.; HAMMERSCHMITT, M. E.; TALINI, R.; MINOZZO, C. D.; BARROS, C. S. L. Neoplasmas em suínos: 37 casos. Pesquisa Veterinária Brasileira, Brasília, DF, v. 35, n. 6, p. 541-546, jun. 2015 Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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3. | | BUENO, A. F.; BUENO, R. C. O. F.; PEREIRA, S. M.; XAVIER, M. F. C.; MARTINS, T. B.; ZIMMERMANN, A. O.; SOUZA, W. F.; CARNEIRO, A. V. Seletividde de agrotóxicos aos parasitoides de ovos Trichogramma pretiosum E Telenomus remus. In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 12., 2011, São Paulo. Mudanças climáticas e sustentabilidade: quebra de paradigmas: anais. São Paulo: Sociedade Entomológica do Brasil, 2011. PT.06.19. SICONBIOL 2011. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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4. | | MARKS, B. B.; MARTINS, T. B.; DALL'AGNOL, R. F.; HUNGRIA, M. Ação de metabólitos secundários e de inoculantes microbianos na promoção do crescimento de soja (Glycine max (L.) Merr.) e milho (Zea mays L.). In: CONGRESSO BRASILEIRO MICROBIOLOGIA, 27., SIMPÓSIO IBEROAMERICANO SOBRE MICRO-ORGANISMOS FOTOSSINTETIZANTES, 2.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICOBACTÉRIAS, 15.; SIMPÓSIO DE FERMENTAÇÃO ALCOÓLICA, 2.; BRAZILIAN MICROBIOME WORKSHOP; BRAZILIAN MICROBIOME PROJECT MEETING, 1.; SIMPÓSIO DE COLEÇÕES DE CULTURA, 4.; MINI-SIMPÓSIO SOBRE NEW DELHI METALO-BETA-LACTAMASE-1 (NDM-1); 2013, NATAL. Anais... [São Paulo]: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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8. | | PEREIRA, S. M.; MARTINS, T. B.; CARNEIRO, A. V.; BETETTO, M. J. R.; BUENO, A. de F. Seletividade de agrotóxicos a adultos do parasitoide de ovos Trichogramma pretiosum em condições de laboratório segundo as normas da IOBC. In: JORNADA ACADÊMICA DA EMBRAPA SOJA, 6., 2011, Londrina. Resumos expandidos. Londrina: Embrapa Soja, 2011. p. 60-64. (Embrapa Soja. Documentos 328). Editado por Odilon Ferreira Saraiva, Paula Geron Saiz Melo. Disponível em: . Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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9. | | RIBEIRO, R. A.; MARTINS, T. B.; ORMENO-ORRILLO, E.; DELAMUTA, J. R. M.; ROGEL, M. A.; MARTÍNEZ-ROMERO, E.; HUNGRIA, M. Rhizobium ecuadorense sp. nov., an indigenous N2-fixing symbiont of the Ecuadorian common bean (Phaseolus vulgaris L.) genetic pool. International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology, v. 65, n. 9, p. 3162-3169, Sept. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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10. | | ROSA, F. B.; RUBIN, M. I. B.; MARTINS, T. B.; LEMOS, R. A. A. de; GOMES, D. C.; PUPIN, R. C.; LIMA, S. C.; BARROS, C. S. L. Spontaneous poisoning by Brachiaria decumbens in goats. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 36, n. 5, p. 389-396, maio. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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11. | | TORRES, A. R.; GRUNVALD, A. K.; MARTINS, T. B.; SANTOS, M. A. dos; LEMOS, N. G.; SILVA, L. A. S.; HUNGRIA, M. Genetic structure and diversity of a soybean germplasm considering biological nitrogen fixation and protein content. Scientia Agricola, Piracicaba, v. 72, n. 1, p. 47-52, Jan./Feb. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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12. | | TORRES, A. R.; GRUNVALD, A. K.; MARTINS, T. B.; SANTOS, M. A.; LEMOS, N. G.; SILVA, L. A. S.; HUNGRIA, M. Inferência sobre a estrutura populacional da soja comercializada no Brasil, usando dados genotípicos, para uso no mapeamento associativo de alto teor de proteína e maior eficiência na fixação biológica de nitrogênio. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 6., 2012, Cuiabá. Soja: integração nacional e desenvolvimento sustentável: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2012. p. 160, res. 274. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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13. | | TORRES, A. R.; GRUNVALD, A. K.; MARTINS, T. B.; SANTOS, M. A.; LEMOS, N. G.; SILVA, L. A. S.; HUNGRIA, M. Inferência sobre a estrutura populacional da soja comercializada no Brasil, usando dados genotípicos, para uso no mapeamento associativo de alto teor de proteína e maior eficiência na fixação biológica de nitrogênio. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 6., 2012, Cuiabá. Soja: integração nacional e desenvolvimento sustentável: anais. Brasília, DF: Embrapa, 2012. 4 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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Registros recuperados : 13 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
26/12/2017 |
Data da última atualização: |
26/12/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
COELHO, S. V. B; ROSA, S. D. V. F. da; FERNANDES, J. S. |
Afiliação: |
STEFANIA VILAS BOAS COELHO, DA/UFLA; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, SAPC; JOANA SOUZA FERNANDES, DA/UFLA. |
Título: |
Cryopreservation of coffee seeds: a simplified method. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Seed Science and Techology, v. 45, n. 3, p. 1-12, 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Coffee seeds are sensitive to desiccation and to storage. Advances in the technique of cryopreservation of these seeds have been achieved in recent years, and the aim of this study was to evaluate Coffea arabica seeds cryopreserved through direct immersion in liquid nitrogen after rapid and slow drying. Seeds of the cultivars ?Arara?, ?Catiguá?, ?Catuaí Amarelo? and ?Mundo Novo? underwent rapid and slow drying to 20% moisture content (dry basis); they were then immersed in liquid nitrogen for 24 hours and after that, reheated in a water bath. C. arabica seeds have better physiological quality after slow drying, but rapid drying is better for cryopreservation of these seeds. The seeds of the cultivars investigated have different levels of tolerance, but all can be cryopreserved; ?Catuaí Amarelo? is the most tolerant and ?Arara? the most sensitive to cryopreservation, regardless of the drying speed. The activity of the enzymes catalase, peroxidase and esterase increased after drying and after cryopreservation. Rapid drying in silica gel to 20% moisture content, followed by direct immersion in liquid nitrogen, allows cryopreservation of coffee seeds in a fast, simple and economical manner. |
Thesagro: |
Coffea Arábica. |
Thesaurus NAL: |
Ex situ conservation; Genetic variation; Germplasm; Plant genetic resources. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/169797/1/Cryopreservation-of-coffee-seeds-a-simplified-method.pdf
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Marc: |
LEADER 01805naa a2200205 a 4500 001 2083508 005 2017-12-26 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCOELHO, S. V. B 245 $aCryopreservation of coffee seeds$ba simplified method.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aCoffee seeds are sensitive to desiccation and to storage. Advances in the technique of cryopreservation of these seeds have been achieved in recent years, and the aim of this study was to evaluate Coffea arabica seeds cryopreserved through direct immersion in liquid nitrogen after rapid and slow drying. Seeds of the cultivars ?Arara?, ?Catiguá?, ?Catuaí Amarelo? and ?Mundo Novo? underwent rapid and slow drying to 20% moisture content (dry basis); they were then immersed in liquid nitrogen for 24 hours and after that, reheated in a water bath. C. arabica seeds have better physiological quality after slow drying, but rapid drying is better for cryopreservation of these seeds. The seeds of the cultivars investigated have different levels of tolerance, but all can be cryopreserved; ?Catuaí Amarelo? is the most tolerant and ?Arara? the most sensitive to cryopreservation, regardless of the drying speed. The activity of the enzymes catalase, peroxidase and esterase increased after drying and after cryopreservation. Rapid drying in silica gel to 20% moisture content, followed by direct immersion in liquid nitrogen, allows cryopreservation of coffee seeds in a fast, simple and economical manner. 650 $aEx situ conservation 650 $aGenetic variation 650 $aGermplasm 650 $aPlant genetic resources 650 $aCoffea Arábica 700 1 $aROSA, S. D. V. F. da 700 1 $aFERNANDES, J. S. 773 $tSeed Science and Techology$gv. 45, n. 3, p. 1-12, 2017.
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
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